Nicky-1

Members
 • Content count

  348
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Nicky-1

 • Rank
  Member
 1. Ik ben al enige tijd met succes lid van 3 andere fora en daar heb ik geen problemen! Dus ja, schuif maar alles op mij af. Alleen op dit forum loop ik tegen dingen aan omdat mensen mij gewoon niet serieus nemen. Jammer, want ik dacht dat men op dit forum dus juist op 1 lijn zou staan ivm de liefde voor bouviers, maar blijkbaar heb ik me daar helemaal in vergist. Hier zit gewoon een groepje die op hyves een theekransje hebben en het bouvierforum gebruiken om nieuwekomelingen weg te jagen. Ik ben niet de enigste die weg van het bouvier forum is geweest. Alleen, had ik de goede hoop dat het na een aantal maanden wel weer rustiger zou zijn en ja, dat is inderdaad mijn fout! Want o wee als mensen anders denken als het vast bouvierforum clubje! Eigen inbreng is op dit forum niet welkom, want dan lieg je gelijk!
 2. Lekker hoe sommigen mensen hier me belachelijk staan te maken. Dit is ook 1 van de redenen dat ik jou niet eens WIL vertellen wie in mijn omgeving epilepsie heeft. Op mijn werk is er inderdaad ook 1 iemand, maar die heeft nog nooit een aanval gehad in mijn bijzijn. Daarnaast heb ik nog een aantal jaar in een instelling voor gehandicapten gewerkt bij meervoudig gehandicapten, waarvan er op onze groep geen enkele uitzondering was: alle clienten hadden epilepsie en 1 daarvan kon dmv medicijnen niet onder controle gehouden worden en had dus meerdere aanvallen per dag. De persoon in mijn directe omgeving die ook epilepsie heeft, is tot nu toe ook niet met medicijnen volledig onder controle te krijgen. Ik heb nog nooit een tongbeet mee gemaakt en stop ook nooit iets in hun mond ivm stikkingsgevaar en bijtgevaar. Van die laatste persoon weet ik dat hij er niets van merkt, behalve dat hij even wat vermoeider is en voor een paar uurtjes zijn bed in gaat. Hoewel hij vaak genoeg een ambulance nodig heeft gehad en in het ziekenhuis uit een status epilepticus gehaald moest worden, heeft hij nooit zulke pijnen meegemaakt en heeft hij nog nooit op zijn tong gebeten. Wel heeft hij ademnood gehad, maar ook dat heeft hij zelf nooit gemerkt. Het is dat mensen het tegen hem zeggen en dan nog geloofd hij het eigenlijk niet. In zijn ogen mankeerd hij niets, want hij merkt niets. Het ging zelfs zo ver, dat hij geen medicatie in wilde nemen en ik zijn aanvallen op camera vast heb moeten leggen en dit aan hem heb moeten laten zien. Toen pas had hij door dat de mensen om hem heen toch wel de waarheid spraken en is hij met de medicatie begonnen (jaren terug alweer). Het laten lopen van de urine heeft hij ook een aantal keren meegemaakt, maar bemerkt hij eigenlijk ook niet. Pas als het heel veel urine verlies is, zal hij dat na een tijd pas merken. De periode na een aanval beleefd hij namelijk ook niet 100%. Dus de dingen die jij opnoemt hoeven echt niet altijd het geval te zijn en vooral een hond hoeft er zelf echt niets van mee te krijgen. Die hoeft niet op een camera beeld te zien dat hij zijn pillen toch echt moet inslikken!! Van epilepsie zijn zo enorm veel verschillende aanvallen. De 1 steekt alleen zijn hand in de lucht, de ander blijft met zijn ogen knipperen, weer een ander blijft rondjes lopen, terwijl nog weer een ander de lucht in vliegt. En dan zijn er nog heel veel meer soorten en uitingen. Daarnaast kan elke persoon meerdere uitingen van epilepsie hebben. Een epileptische aanval is dus niet altijd en bij iedereen hetzelfde.
 3. Jouw probleem is dat je niemand respecteerd en ook echt niemand in zijn waarden kunt laten!
 4. Yep, ik word WEER niet serieus genomen en koppie onder geduwd. Wat een warm welkom weer zeg! Joeppie! Geloof wat je wilt geloven. Ik weet gelukkig de waarheid.
 5. En wat wil je hiermee suggereren?
 6. Sommige fokkers is het echt niet om de gezondheid te doen hoor Bij sommige fokkers gaat het vooral om het geld.
 7. Dat kan natuurlijk. Ik gaf alleen maar aan dat het omschrijfde gedrag mij bekend voor komt.
 8. Beide honden hebben dan ook een vervelend verleden gehad, maar waren toch enorm gehecht aan hun baasje (wat hond eigen is).
 9. Dit gedrag is voor mij heel herkenbaar. Mijn herder was zo, maar ook de bouvier die mijn pa heeft. Beide honden zijn rond hun 6 of 8 jarige leeftijd bij ons gekomen. Vooral de bouvier was een vol houder. Die bleef bij de deur liggen waar zijn vrouwtje door vertrokken was, met zijn kopje richting de deur. Hij keek dwars door je heen. Hij bewoog zijn kop helemaal niet, nam geen eten of drinken aan etc. Dit heeft hij heeel lang volgehouden. Vandaag de dag is hij een bouvier die dit jaar 12 jaar oud wordt. Het is een heerlijke bouvier, die echt zijn plekje gevonden heeft. Wel is hij erg gericht op zijn baas. Als mijn pa uit het zicht verdwijnt, raakt hij nog altijd in paniek. Gelukkig kan hij gewoon mee naar het werk en is er op die manier niets aan het handje. Als mijn pa weg moet, pas ik even op om te voorkomen dat hij zichzelf verwond, overal plast of dingen sloopt. Want dat is wat hij doet als hij alleen achter blijft. Een bouvier is een slimme hond, zeker op oudere leeftijd. Verwacht dus niet dat het na een paar dagen goed gaat. Dit kan met gemak een jaar of langer duren. Succes met je beslissing!
 10. Ik heb ook rauwvoer geprobeerd, maar dat ging ook niet goed. Tot nu toe had ik alleen maar gedroogde lamsoren, gedroogde lampens, gedroogde struisvogel pezen etc. Maar vooral mijn bouvier had meer nodig ivm tandplak op de hoektanden. Daarvoor was dit een ideale uitkomst.
 11. Ik wil het absoluut niet goed praten en ben echt van mening dat dit niet kan, maar gelukkig merkt een mens/hond die de aanval heeft niets van de aanval zelf. Alleen achteraf zijn ze wat moe. Ook ik maak het dagelijks van dichtbij mee.
 12. Dit is wat ik al een hele tijd roep
 13. Toen mijn boef nog een pup was, waren haar 'lippen' aan de zijkant van de mond ook rood. Ik heb wel het idee dat dat juist bij begint te trekken.. Maar een imuunziekte is volgens mij via het bloed vast te stellen, dus dat zou je nog kunnen doen.
 14. Wat leuk dat je het gaat doen! Wij doen het ook, maar afgelopen keer had ze door dat ze er ook onderdoor kon ipv er overheen.... Tja.. bouviers zijn slim..