Bommel

Members
 • Content count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Bommel

 • Rank
  Member

Algemene informatie

 • Waar ik woon
  Veenendaal, Netherlands
 • Over mijn bouvier(s)
  Heb sinds november 1 bouvier genaamd Bommel, Hij is nu 11 mnden en een heerlijke aanwinst in ons gez
 1. Misschien leuk om te melden dat de kids hier op een picknick tafel zitten en Bommel gewoon er bij sprong en wij dus dachten: o dat redt je dus ook
 2. Tja...zoals jullie zien is de liefde tussen Bommel en onze kids heel groot. Ik was hier bezig om een leuke foto van onze kids te maken en meneer dacht:daar hoor ik ook op Het gaat goed met Bommel in ons gezin. Het is een heerlijke doerak die met ieder lid van het gezin zijn eigen band heeft. Hij is het meest in zijn sas als we allemaal er zijn. Wij zijn blij dat we een jaar geleden de keuze voor Bommel hebben gemaakt en ook voor een Bouvier.
 3. Heel veel sterkte met dit verlies !! Wat is je huis dan leeg he ????
 4. Even een up-date over Bommel. Vanaf dat hij bij ons was zit hij s'nachts, als wij weg zijn en als wij aan het eten in de Bench. Paar weken geleden, na het kamperen, dachten wij het gaat zo goed met de mand, die hadden we mee op vakantie,we doen de bench uit de kamer. Op zich ging het goed, hij heeft niks gesloopt en leek zich ook best prettig te voelen. Alleen ging hij opeens drukker gedrag vertonen en poepte zo nu en dan in huis en tuin wat hij tot nu toe niet deed. De 1e x leek het om een buikgriep te zijn, dat kan maar maar daarna was er verder niet zo veel aan de hand. Geen vreemd eten, goed uitgelaten enzovoort. Ik opperde al eens tegen manlief dat ik op het forum,jaja,had gelezen dat boefjes soms slecht tegen veranderingen of te grote stappen in 1x kunnen dus wie weet zou het goed zijn om de bench, want dat was het enige wat anders was ,terug te zetten. Van mij nam manlief het niet aan maar onze buurman die ook honden traint, beaamde mijn verhaal en toen ging manlief wel overstag. Bench terug en Bommel ging er gelijk lang uit in liggen ,helemaal gelukkig. Tis wat he ??? Verders doet hij het helemaal goed, blijft sociaal in zijn gedrag naar mensen en andere honden en voelt zich op zijn gelukkigst als wij met z'n 4-en om hem heen zijn. En wij 4-en zijn als een blok voor onze Bommel gevallen, hahaha! Nog een paar weken en dan gaan we weer lekker op vakantie !! Maar daar geniet meneer vooral van omdat hij ons dan heel veel om zich heen heeft !! groetjes,Rosalie en een poot van Bommel
 5. Ik zie geen foto ,kan dat ??? Ben wel nieuwsgierig hoe schattig de pups zijn !!
 6. Weer terug van kamperen, Bommel heeft het fantastisch gedaan. Was lekker zich zelf, gezellig,enthousiast maar vooral geintreseerd in ons. Pikte prima op als wij af en toe even weg liepen,hield ons goed in de gaten maar bleef rustig op zijn plek (lag vast,dit was veplicht op de camping) Reageerde niet op langs lopende mensen of dieren ,alleen als 1 van ons 4-en bij de tent kwam werd hij lekker enthousiast, lekker lomp ,een boef die ongeveer in je armen springt. Sliep s'nachts samen met onze zoon in de voortent en kwam dan sóchtends even lekker knuffelen bij ons op bed :)Het blijft een grote vrijdoos !! Dus super trots op onze Boef !! Het is zo mooi om te zien hoe hij meer en meer echt een deel van ons gezin wordt. Op en afbreken verliep trouwens ook erg goed met hem om ons heen !! Als hij er maar bij kon zijn, had even een grote hamer van de baas te pakken maar ala, je moet wat te kauwen hebben tijdens het wachten Omgeving was heerlijk de ruimte om lekker met hem te lopen dus hij kon voldoende zijn energie kwijt !! Kortom :wij hebben al weer zin in de zomervakantie !!
 7. Het is trouwens wel apart dat hij gelijk weer een stuk jonger lijkt en een stuk kleiner. Tot hoelang groeit een boef eigenlijk ????
 8. Helaas, klitten waren te groot,daarnaast had meneer het heel erg warm de afgelopen week dus gekozen voor deze oplossing. Wel gelijk goede tips gekregen voor de verzorging van zijn vacht in combi met jullie tips moet het goed kan komen. Bommel zelf lijkt zijn nieuwe pakkie wel lekker te vinden !!!
 9. Even vertellen hoe trots ik ben op onze Bommel. Gisteren hadden wij voor de 1e x sinds Bommel bij ons woont ons huis goed vol vanwege een verjaardag van onze dochter. Gelukkig was het mooi weer dus hebben we het grotendeels buiten gevierd. En onze Bommel deed het zo goed. Onze oude hond deden we altijd een dagje naar mijn moeder omdat hij zo zenuwachtig werd maar Bommel is niet graag alleen dus besloten we hem er bij te houden. Hij deed het echt heel goed,zocht zelf zijn rust als hij alle aandacht zat was. Moet misschien er wel bij vertellen dat hij vooral enthousiast reageerd als een van ons eigen gezin binnen komt, bij de rest blijft hij vaak op afstand kijken of gewoon midden in de gang liggen zodat het bezoek over meneer heen moet stappen (wat aan de kant gaan,hahaha) we hebben 1x bezoekende kids aangesproken dat Bommel geen speelgoed is en ze hem gewoon met rust (na even aaien dan) moeten laten. Mooi was dat Bommel toen juist uit zichzelf in de bench ging liggen,zo van dit is mijn plek ! En verder gewoon alles zoals normaal gedaan:op tijd lekker naar buiten, tijdens het eten in de bench enz. We genieten zo enorm van het beest, tis echt een super lekker ding die zo bij ons hoort. Over 2 weken gaan we met hem kamperen voor de 1e x.......ben benieuwd !!
 10. Tjonge tjonge, wat gaaf zoveel advies !! Ga gauw zo'n kam halen en aan de gang met onze Bommel ! Zal laten weten hoe het is gegaan !! groetjes,Rosalie en Bommel
 11. Bedankt voor de tips. Het knippen is al door de fokker gedaan, dus zijn we daarin mee verder gegaan. Ga het proberen en zal laten weten hoe het verder gaat !! groetjes,Rosalie en Bommel:)$
 12. Wie weet er raad ??? Bommel is nu 2 x geknipt door een trimmer. Maar de laaste maand krijgt hij steeds meer klitten ondanks onze borstel/kambeurt (gebeurd ongeveer 2x per week) Hij is nu bijna 13 mnden, heeft nog een vrij dikke vacht. Waar doen we goed aan ?? Een x goed kort ???Vind het echt heel lastig want ik wil ook graag dat hij wel een echt boefie blijft. Kan het trouwens nog puppy-vacht door zijn huidige vacht heen zijn wat de klitten veroorzaakt ?? Wie heeft er een goede tip voor ons ??? We gebruiken nu een grove kam en een borstel(met van die ijzeren pennetjes ) groetjes,Rosalie en Bommel !!
 13. En hoe die dat dan doet....eerst een poot op je schoot, dan 2 poten, dan het hele voorlijf om uiteindelijk gewoon door zijn achterpoot bij je op schoot te planten maar weer eens lekker bij je op schoot kruipt !! Ik vind het wel een erg leuke eigenschap hoor, vooral omdat je het bij zo'n grote beer in eerste instantie niet verwacht. Moest er bv wel even aan wennen dat als je buiten met hem loopt mensen kleine hondjes opeens optillen als jij met hem,gewoon op een normale manier naast je,langs loopt. En dan te weten dat Bommel die kleine hondjes 9 van de 10x spannender vind dat zij hem. Maar ja de baasjes he......
 14. Haha, das grappig ! Nou,Bommel is niet zo'n held !! Als hij het een beetje spannend vind staat hij al vanachter onze benen de wereld te bekijken dus denk niet dat het de waakhond van het veld wordt !!
 15. Gisteren was onze Bommel jarig ,alweer 1 jaar !!Dat hebben we natuurlijk uitgebreid gevierd inclusief kadootjes !! Ondertussen is hij 4 maanden bij ons en wat genieten we als gezin van hem !! Het is een grote liefhebber van gezelligheid dus hij geniet nog het meeste als iedereen het er is en is er dan met zijn grote lijf het liefste zo dicht mogelijk in onze buurt,hahaha! verder doet hij het ontzettend goed. Hij heeft er zo'n hoop bijgeleerd (en wij ook.....) in de afgelopen maanden.Binnekort gaan we voor de 1e x met hem kamperen, we zijn benieuwd. Hebben dit jaren met onze vorig hond, die ging altijd mee, gedaan. Vrezen alleen dat we Bommel een x s'nachts tussen ons in zullen vinden,hahaha! We gaan het beleven !! Ik zal wel vertellen hoe het is verlopen !!