Serin

Members
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Serin

 • Rank
  Member
 • Birthday 03/31/1984

Algemene informatie

 • Wie ik ben
  Doet er niet toe.
 • Waar ik woon
  Sleidinge
 • Over mijn bouvier(s)
  ARRAS
  reu, gestroomd,7 jaar, kindervriend
 1. Je kan mss je teven steriliseren. Heb in voorgaande gelezen dat het dikwijls ligt aan loopsheid, schijnzwanger. Dan zal er geen strijd meer zijn als het de hormonen zijn die opspelen. Beginnen ze ook te vechten als jij in de buurt bent? Ben je ook zeker dat jij de baas bent? En dat het niet één van de honden is? Je zou eigenlijk moeten weten wat het gedrag triggerd dat ze beginnen te vechten. Mss onrust, strijd om voort te planten? Op het ogenblik dat je dat weet en wie er start met vechten kan je het probleem mss oplossen.
 2. Ben akkoord met ikke. Volg de show ook. Onze boef is nu 8 jaar. Hij heeft ons uitgeprobeerd tot hij 3 jaar was. Vanaf dan de beste hond dat ik me kan wensen. Toen hij 5 maanden was heeft hij ook naar me gebeten. Heeft toen een serieuze tik gehad, is nooit meer gebeurt. Je hond is mentaal nog niet volwassen, maar het is geen pup meer. Veel bewegen en grenzen stellen, je hond heeft niet liever. Het is zeer belangrijk dat je blijft doorzetten, want een leven waarin de hond de baas is, is geen pretje. Veel succes!
 3. In een aflevering van cecar milan kwam ook een hond voor die zijn eigen poep op at. Via bananen hebben ze de hond geleerd om de poep te negeren. Was wel vies omdat ze de poep er echt legden, maar als de hond er af bleef kreeg die een stuk banaan. Uiteindelijk leek het probleem opgelost. Dus mss een soort voedsel zoeken waaraan je hond niet aan kan weerstaan, en een soort dergelijke training te starten, als een medische oorzaak is uitgesloten. Ik denk dat het probleem dat je beschrijft niet van zichzelf zal verdwijnen, in tegendeel ik denk dat het enkel zal verslechteren.
 4. Kent er iemand een goede trimmer van bouviers in de regio van Gent of in Oost-Vlaanderen? Grz
 5. OK bedankt voor de tips. Waar kan je tegenwoordig aan schapenvet geraken? Van die droge huis zou wel eens kunnen, Arras had onlangs hotspot, mocht toen van da geen isobethadine gebruiken omdat dit uitdroogd. Moest iets hydraterend gebruiken zoals luiercreme gebruiken, zodat de jeuk afnam. Ik moet nu wel toegeven dat dit stukje huid nog altijd gehydrateerd is, maar was natuurlijk wel geen zicht met zo'n witte plek zalf in zijn nek. Ga volgende week al eens achter groene zeep zoeken in de winkel en ook achter dat schapenvet (als ik weet waar). Groetjes
 6. Arras heeft altijd wel last gehad van schilfertjes. Vorig jaar in april van voeding veranderd omdat meneer vrij mager was en te weinig at. Krijgt nu nog steeds natuurvoeding uit de diepvries. Vacht is veel verbeterd, (hij werd ieder jaar wat bruiner) nu krijgt terug donkere plukken. Dus dat is allemaal goed. Heb hem dit jaar al eens gewassen omdat het sneeuwde tijdens de borstel beurten. (En nee ik overdrijf nu niet) Alle schilfers weg, natuurlijk niet voor lang. DA zegt van hem eens te wassen met nizoral, DA beetje van oude stempel denk ik. Er is mij altijd vertelt dat je geen mensen shampo op honden mag gebruiken. Ook heb ik al gehoord dat mensen shampo vroeger wel voor honden werd gebruikt omdat er toen nog niets specifiek bestond, en dat dit eigenlijk niet zoveel kwaad kan. Wat moet ik nu geloven? Of waren de shampo's vroeger minder agressief? Tips zijn welkom! Grtz
 7. In april ben ik overgeschakeld van brokken naar diepvriesvoer: het verschil is ongelofelijk! Arras liet zijn brokken staan, was eigelijk wat te mager, had heel veel schilfertjes (nu nog maar veel minder), is gestroomd maar vacht werd bruin. Belangrijkste is dat hij nu wel portie opeet want vroeger at hij veel te weinig, voer wegnemen hielp niet want dan at hij gewoon niet. Had al verschillende merken geprobeerd. Ben blij dat ik ben overgeschakeld want hij ziet er nu gewoon veel gezonder uit en het belangrijste hij vind het lekker! Wist niet dat voer zo verschillend kon zijn. Groeten
 8. Gebruik frontline pipetten, hier komen ook veel teken voor. Ik moet er wel rekening mee houden dat de werkingsduur tegen vlooien en teken verschillend is. In de risicomaanden moet je daarom maandelijks toepassen volgens bijsluiter. Heb vorige week een verdroogde teek terug gevonden bij het kammen. Volgens mij hier niet immuun, ik vind af en toe wel is één kleine teek, denk dat die er dan maar juist op zit en dat het product nog bezig is met in te werken. Want vorig jaar was ik eens te laat met toedienen, en nu aub niet verontwaardigd reageren, heb ik 15 teken moeten verwijderen achter elkaar. Onze hond loopt elke dag door hoog gras, volgens mij groot risico met teken. Volgens artikel in testaankoop dit jaar zijn sprays niet aan te raden en halsbanden ook niet.
 9. Gebruik frontline pipetjes die je tussen schouders aanbrengt (aanpassen aan gewicht), hebben nooit teken. Onze hond loopt namelijk praktisch elke dag door "hoog" gras. Is handig, helpt ook tegen vlooien. Doen dit 's avonds want product riekt wel het eerste uur. Van het ogenblik dat teek of vlooi bijt droogt ze uit. In de "risicomaanden" elke maand te gebruiken want dat de werkingsduur tegen vlooien en tegen teken is niet dezelfde.
 10. Zoals jij omschrijft lijkt me wel heel tof, met veel afwisseling. Heb in 2 clubs getraint, wij gingen nooit van het plein af, en ook grotere groepen. Ik denk wel dat men op vlak van training en hondensport verder staat in Nederland dan in België. Jullie hebben ook veel meer disciplines dan bij ons. Ik wil zeker geen kritiek geven bij de mensen die ons training gegeven hebben, want deze hadden wel het beste met ons voor. Arras houd gewoon van afwisseling in de training en door de grote groepen in begin dat ik trainde stond de verveling er af en toe wel. Mochten dan wel een aandachtsoefeing doen als we niemand stoorden, maar dit vond ik spijtig. Als Arras hem verveelde op training toen hij een jaar oud was dan sprong hij vanuit zit naast mij in de lucht tot naast mijn hoofd (ik ben 1,67 m). Tegenwoordig vind ik leuker om te gaan fietsen met hem. Dit is eigenlijk verboden in België, maar je moet er toch iets mee doen hé. Op dat vlak ben ik echt jaloers op de nederlanders: hier mag je nergens je hond loslaten, mogen ze enkel in de winter op strand (aan de leiband). Chance dat Breskens niet zo lang rijden is. Op dat vlak zitten jullie wel echt goed hoor!
 11. Ik heb met Arras ook een ganse tijd het gehoorzaamheidsprogramma gevolgd in België, op 2 jaar had hij zijn brevet. De bedoeling was om hierna ook af en toe een wedstrijd te doen, maar na mijn bevalling van ons 2de zoontje en onze verhuis woonden we verder van de club is dit er eigenlijk niet meer van gekomen. Arras deed het na een tijdje ook niet graag meer, zijn uiteindelijk ook altijd dezefde oefeingen gericht op wedstrijd. Hij haatte de onderbreking, ik ook. Hij kon het wel maar deze oefening is zeer demotiverend voor de hond. Ik heb nogal gehoord van mensen die GP1 spelen dat zij het er hetzelfde over denken. Mijn mening is dat het gehoorzaamheidsprogramma in België ideaal is als je een border collie hebt, die wil graag honderd keer dezelfde oefening doen. Persoonlijk vindt ik het hier een saai programma. Ik hoop met mijn volgende boef te kunnen gaan speuren of mss GWR te kunnen doen, veel meer uitdaging voor hond en baasje.
 12. Mag hij vlak voor we vetrekken nog drinken? Hoe lang moet je ongeveer wachten na training om te laten eten? Ik heb gehoord dat je na een serieuze inspanning ook geen koud water zou mogen geven, maar dat vind ik nogal raar.
 13. Om Arras wat meer beweging te geven zou ik met hem willen starten met naast de fiets te lopen. Heb dit al geprobeerd, dat is op zich geen enkel probleem want hij gaat de richting uit die ik wil zowel links als recht. Hij is wel bijna 6, om training op te bouwen met welke afstand start je in het begin? Nu wandelen we vooral, heb eens GPS meegenomen op de fiets vorige keer, gemiddeld loopt hij 8,5 en op het einde 7,5 km/ u. Heeft op 40 minuten 5,5 km gelopen. Ik dacht natuurlijk dat het een korter traject was, tegen dat we thuis waren leek hij moe tot we dan in de tuin waren want dan daagde hij weer uit om te spelen. Wat is een goede snelheid en afstand voor een niet getrainde hond om niet te overbelasten? Want vandaag mankte hij toch een beetje.
 14. Ik maak er mij geen zorgen in, wij zijn 3 jaar geleden verhuist. De achtertuin was toen een veld van paardebloemen! De hond moest in een ren, konden niet anders want de tuin was nog niet afgemaakt. En bij de buren waren ze eens verrast door onze beer! (Nu weet hij ook dat dat niet meer mag) Nu mag hij geregeld vrij rondlopen als we thuis zijn, maar meneer doet effe zijn ronde en kruipt dan zijn ren in ... om te slapen! Tenzij dat hij nog aan het knabbelen is op iets. Het enige soort van spoor dat wij in het gras hebben leidt van zijn ren naar de achterdeur. Nu proberen we de voortuin in orde te krijgen. Is verboden terrein voor kindjes en hond!
 15. Hallo iedereen, alvast bedankt voor de leuke reacties! En ja als iedereen thuis is bij ons weet ik wel wat doen. Ben hier nog een beetje aan het rondneuzen, hebben ze een plekje voor leuke verhaaltjes? Heb er eentje, maar het is maar echt grappig als je het je levendig voorstelt! Dus vorige zondag werden de kindjes teruggebracht na een bezoekje aan mémé. Kindjes spelen graag, hoe vuiler hoe liever. Allé die van mij toch. Voordat ze ginder vertrokken wilden ze nog effe buitenspelen bij ... de kippen. Kindjes vallen veel, vooral op plaatsen waar het niet zo proper is... Vooral die van mij. Ze zijn dus alle twee gevallen in de kippenren, ik denk niet dat ik een tekeningetje hoef bij te maken... Mémé heeft ze dus moeten omkleden, vuile kleren rap in de wasmachine en alles bij ons in de droogkast. Daarna met jongens, mijn ventje en de hond naar Breskens op het strand gaan wandelen. Heel plezant, de oudste was enorm uitgelaten, onze jongste ook, maar iets minder snel met zijn korte beentjes. Lol. En Arras heeft een spurtje gedaan en was me daarna in het oog te houden en niet meer van me weg te slaan. Daarna poffertjes gaan eten ( voor de pannekoeken waren we te laat). Onze jongste kijkt rond ziet dat iedereen klaar is... begint zijn vest aan te doen, ik help een beetje, pakt Arras zijn lits en weg is hij! IK zeg wacht eens even! Heb mij dus in sneltempo moeten klaarmakenen want meneer was voort met de hond! Meneer is tussen haakjes maar 2,5! Al die mensen schieten natuurlijk in hunne lach want het was ongeloofelijk schattig! Chance dat we zo'n braaf hondje hebben! De weg terug was iets lastiger, wind tegen. Maar heel belangrijk! Kindjes waren moe, hebben goed geslapen, heb er geen werk meer aan gehad . Groetjes