eldeedi

Members
 • Content count

  205
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About eldeedi

 • Rank
  Member
 • Birthday 07/08/1950

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling
 1. Hoi Doeska, Ik stuurde je een pb, maar kreeg de melding dat je geen pb wilt of mag ontvangen...??? Groetjes, Berdine
 2. Wij hebben destijds bij de spullen waar de hond graag aan wilde knagen boobytraps gemaakt van gespannen touwtjes met daaraan blikjes met iets erin dat flink rammelt als het valt. Die blikjes stonden dan in wankel evenwicht, zodra er aan een touw werd getrokken viel zo'n zo'n blikje met een hoop lawaai naar beneden. Dit werkte uitstekend bij b.v. de boekenkast. Een stoelkussen lijkt me wat lastiger, maar misschien kun je met dit in je achterhoofd, iets dergelijks bedenken. Het lijkt er alleen op dat Cadiez zich verveelt en dan mogelijk iets anders gaat zoeken. Een kong, die je kunt vullen of en bal met koekjes/brokjes die er door het te kleine gat nauwelijks uit kunnen, heb je vast al geprobeerd.
 3. Dat lijkt me een groot probleem! Onze vorige boef is ook wel eens achter de schapen aangegaan, maar dat was tijdens een wandeling. Dat betekende dus voortaan goed opletten en dikwijls aan de lijn houden. Op een erf met de schapen als het ware in de achtertuin......pffff! Het lijkt me dat intensief trainen de enige mogelijkheid is. Dat kost veel tijd en geduld. Je kunt dan een eind komen, maar of het 100% werkt? Misschien eens een gedragsdeskundige raadplegen? Die kan je in elk geval vertellen hóe je moet trainen. En anders het erf zo afsluiten dat ze gewoon niet kan ontsnappen. Het spijt me dat ik geen betere ideeën heb. Misschien iemand anders?
 4. Nou hier hetzelfde verhaal hoor. Heb je net even wat aan je conditie gedaan en ben je niet langer dan 10 minuten weggebleven, moet je aan de lijn! En die kleine zwarte mag gewoon los blijven lopen! Ik krijg altijd de schuld, terwijl ik er toch voor zorg dat zij er óók een paar onsjes af kan lopen! Ik geloof niet dat ik die lui ooit ga begrijpen.... Groetjes van Bailey en Sierra
 5. Ha, heerlijk herkenbaar verhaal! Dat gebeurt me nu dus elke week een paar keer met Sierra en Bailey. Alleen dat terugkomen, dat moet ik maar afwachten. Als ze zo komen aanstormen, zak ik alvast een stukje door mijn knieën, want als ze tegen je gestrekte benen opknallen ben je nog verder van huis. Ik blijf maar wikken en wegen. Ik ben steeds doodsbang dat ze de weg over gaan of dat Bailey Sierra laat verdwalen, maar ze zijn zó gelukkig als ze even hebben mogen ree-jagen.
 6. Geweldig! Mooie verhalen en prachtige foto's! Wat een werk hebben jullie verzet. Complimenten! En dan nog het succes met Andor. Gefeliciteerd!
 7. Ziet er heel goed uit! Mooi gedaan! (Ik zie zelfs Bailey op de poster "geplaatst" )
 8. Jemig, een echt avontuur! Mooi verhaal Ylona. Wat een geluk dat Tys gaat zitten blaffen! Zo kun je hem tenminste nog terugvinden. Die van ons zouden geen bek open doen... Leuke foto's Jantina! Ik kijk uit naar meer...
 9. Ook de nieuwe foto's zijn weer geweldig! Ik wou dat die van ons ook zo wilden frisbiën. Bailey wil alleen maar een bal en Sierra wil helemaal niks.
 10. Jeetje, dat is wat! Ik duim met je mee dat dat ritueel "maar" een maand hoeft! Moet je dat 's nachts ook doen? Arme Tjabbo! Heeft ie nu ook nog pijn? Of vindt hij het alleen maar vervelend?
 11. O jakkes, Ylona. Je weet dat het kan gebeuren. De ouderdom komt met gebreken, om maar eens een cliché te gebruiken. Maar het is moeilijk voor jezelf, als ze pijn of last hebben en je kunt er niets aan doen. Ik hoop dat je ze nog een tijdje in redelijke conditie kunt houden!
 12. Mooie actiefoto's! En te dik? Mijn man keek even mee daarnet en zei: Die is slank voor een bouvier!
 13. Hé dat is goed nieuws! Als ze jou als vraagbaak blijven gebruiken, gaat het vast goed komen met de hond! Pluim voor jou!
 14. Nee geen overdreven reactie! Ik zou het ook meteen bij de dierenbescherming melden. De buren krijgen niet te horen dat de melding van jou komt. Het scheelt als ook andere buren het gepiep gehoord kunnen hebben, dan weten ze zeker niet wie de melding heeft gedaan. Ik vrees wel dat als ze binnenshuis geen wantoestanden aantreffen niet veel anders kunnen doen dan ze er op aanspreken. Volgende keer 's nachts de politie bellen. Ik weet niet of het dan nog anoniem kan blijven. Dat zou je van tevoren al kunnen navragen.
 15. Oei, dat is net zoiets als Sierra. Die weegt 27/28 kg.