Esprit

Members
 • Content count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Esprit

 • Rank
  Member
 • Birthday 02/14/1983

Contact Methods

 • Website URL
  http://aardappelfarm.nl

Algemene informatie

 • Wie ik ben
  Student, boerderij, bezige bij.
 • Waar ik woon
  Zuid-Beijerland
 • Over mijn bouvier(s)
  Hosley Gucci van Dafzicht, gestroomd.

  Esprit Hosley, gestroomd.
 • Mijn dagelijkse werk
  Ik ben nog student.
 1. Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag maak er een hele fijne dag van Groetjes Anita en een verjaardags lebber van Merel

 2. Onze boef is zaterdag al 2 weken dood, maar nog elke dag heb ik aan haar gedacht. Niet altijd met een traan, gelukkig ook met een lach. Het was zo'n heerlijke hond, die overal met je mee ging. Vandaag was de dag dat ze naar de trimster moest, maar we hebben haar dochter laten gaan, die moest eigenlijk volgende week. Ook daar werden weer mooie herinneringen naar boven gehaald. Ze was zo ontzettend lief, een echte alle mans vriend! Haar dochter Yaiza is ook veranderd, sinds dat Esprit er niet meer is. Ze probeert de plek van haar mamsie in te nemen, door ook regelmatiger een kroel te komen halen. Ze gaat nu ook steeds vaker met me mee naar de paarden. Vaker dan voorheen. Yaiza is loops, volgend jaar willen we met haar ook een nestje fokken. Ik wil nooit meer anders, wat is het toch heerlijk om een bouvier te hebben!
 3. Thanks, jullie woorden doen mij echt zoveel goeds!!
 4. Bedankt voor alle lieve woorden. Het is inderdaad niet makkelijk, maar het kon echt niet meer. En dan ben ik toch wel blij dat ik kan beslissen dat ze niet meer hoeft. Dit klinkt misschien egoistisch, maar lijden kan ook niet. Hier nog een foto van toen ze net moeder is geworden. De pup bij haar is Yaiza, waar we nu nog van genieten. http://smg.photobucket.com/albums/v417/trudydejong/?action=view&current=11-15-200626.jpg
 5. Bedankt voor alle lieve woorden. Helaas hebben wij Esprit vandaag in laten slapen. We hebben er alles aan gedaan, ook de runderbouillon hebben we nog geprobeerd en nog naar binnen gespoten. Ze haalde overal de neus voor op. Wat jullie zeggen klopt ook, ze is nog niet oud geworden. 9 jaar en 11 maand. Ze zou in februari namelijk 10 worden. Haar moeder van 13 loopt hier nog vrolijk rond. Het is zo oneerlijk, maar we hebben er echt alles aan gedaan. Ik ga nu genieten van haar moeder Hosley, die 13 is en gelukkig heeft Esprit nog een lieve pup hier gelaten, Yaiza van 3 jaar. Daar halen we nu de kracht uit!
 6. Helaas gaat het met Esprit helemaal niet goed. We lopen er vanaf kerstavond al mee. Toen ben ik met haar naar de da geweest, omdat ze de avond daar voor haar eten er uit had gegooid en ze zich niet lekker voelde. Ik heb toen wat mee gekregen voor haar maag en darmen. Bloed kon er niet worden afgenomen, omdat zij zelf niet alle middelen hebben om op alles te onderzoeken. Maandag na de kerst ben ik terug gekomen en hebben ze eerst zelf het bloed onderzocht en de rest opgestuurd. Ook haar lymfeklieren waren wat dik, dus ook daar een punctie van genomen. Woensdag kregen we de uitslag en kregen we te horen dat ze alvleesklier ontsteking had. Maar al vanaf kerstavond had ze niets meer willen eten. Ook al pilletjes kreeg ik onder grote dwang naar binnen. Woensdag is ze opgenomen en direct behandeld tegen de alvleesklier ontsteking. Aan de dwangvoeding. Gelukkig hield ze dat wel allemaal binnen, maar ze krijgt nauwelijks wat binnen. Vandaag contact gehad met de da en die wilde haar naar huis brengen. Ze hoopte dat ze in haar eigen vertrouwde omgeving zich fijner zou voelen en wel wilde eten. Maar helaas. Ze is nu thuis en krijgt nog steeds geen hap weg. Al loopt ze buiten wel met een sukkel drafje achter me aan. Maar ze gaat zooooo hard achteruit. Ze heeft het echt al opgegeven. Ze moet gaan eten, want anders gaat het niet. DIt houdt ze niet lang meer vol en eigenlijk heb ik zelf al de beslissing gemaakt..... Hoe vreselijk het ook is!
 7. Alvleesklier ontsteking Esprit, onze 9 jarige bouvier heeft alvleesklier ontsteking. Ze ligt nu 1 dag aan het infuus voor de behandeling, maar wil totaal niets eten. Heeft er iemand ervaring met deze ziekte en wat zijn haar kansen??
 8. Ow geweldig je verhaal! En inderdaad ook voor mij zitten er heeel bekende stukken tussen. Mij hebben ze altijd verteld dat Bouviers DOM zijn... Nou, NOT! Ik heb afgelopen zaterdag examen gedaan. Gehoorzaamheid Vergevorderden. Dit is een stapje voor het G&G examen. Dus inderdaad ook de oefening, wacht, voet, plaats! Yaiza had de laatste tijd heel goed in de gaten dat ze gelijk aan de voet kon. Dus dat deed ze ook. Nu had ik de laatste paar keer nog even goed geoefend met alleen het hier komen. Commando voet, hoefde niet, want dat doet ze wel. Maarja op het examen dacht ze: "Weet je wat ik nu doe, ik ga nu niet eerst voor je zitten en dan rechts langs je aan de linkerkant zitten. Ik ga nu gelijk via links, aan de linkerkant zitten... Ja, dat is dus niet goed. Dus daar moest ik ingrijpen. Gelukkig kregen we daar nog een 7,5 voor. Toen commando voet, deed ze super en toen in 1 streep naar haar plaats. Bij ons hebben ze dat gesplitst voor cijfers. Je krijgt een cijfer voor het hierkomen en voor je gaan zitten (had ze een 7,5 voor) En commanda voet naar plaats. Daar hadden we een 10 voor!! Al met al zijn wij wel geslaagd. Totaal kan je 260 punten halen. Je moet er 159 hebben om te slagen en wij hadden er 233,5!!!
 9. Ik train met Yaiza in Oud-Beijerland. HOC Hoeksche Waard is een club waar best veel wordt gedaan. Zo hebben ze 1 avond (woensdag) wat alleen maar behendigheid is. Nu zit ik met Yaiza gewoon op gehoorzaamheidscursussen, maar ik zit bij iemand in de groep met een Mechelse Herder, maar met haar oudere hond, zit ze dus op behendigheid. Ze vertelde mij dat er bij haar in de groep een bouvier zit, die super is in behendigheid. De eerste paar keer vond hij er niets aan en was zijn baas enthousiaster dan de hond zelf, maar nu gaat hij er helemaal voor. Hij springt tussen de paaltjes door, rent door de tunnel en vindt het helemaal geweldig. Probeer het uit, vind je het zelf niets: Houdt dan op, maar hou vol als je het wel leuk vindt. Je boef gaat het waarderen!!
 10. Het is natuurlijk heel vervelend wat je allemaal overkomt, maar dat is het probleem met dieren: Ze kunnen je niet vertellen wat ze voelen en hoeveel pijn ze hebben. Dieren gaan nu eenmaal minder lang mee dan de baasjes zelf, over het algemeen. Je moet jezelf afvragen dat al de energie die je in de dieren stopt, of dat er daadwerkelijk uit gaat komen. Ik heb zelf 3 paarden, dus ik weet wat voor hoge kosten het met zich mee kunnen brengen. Maar ik weet ook dat als mijn paard koliek krijg, ik er of heel snel bij moet zijn, want anders loopt het risico op grotere complicaties op met kans het toch einde paard is. Ik wil je heel veel sterkte wensen met al deze moeilijke dingen. Ik hoop dat 2008 een beter jaar voor je wordt en dat die nu al vast maar mag gaan beginnen!
 11. Het is dan nog wel geen officieel erkend examen, maar ik wil even zeggen dat Yaiza met vlag en wimpel is geslaagd voor de cursus Basis gehoorzaamheid. Na het volgen van de jonge honden cursus, mocht Yaiza direct examen doen voor de cursus Basis gehoorzaamheid. Normaal gesproken gaat hier eerst nog een cursus van 10 weken aan vooraf, maar de instructeur vond dat in ons geval niet nodig en nodige ons uit voor het examen. Het leek voor mij toch best wel een lastige opgave. Aangezien Yaiza nu een goede 8 maanden is, en nog zeer aan haar beloning hecht, leek het mij haast onmogelijk om het zonder beloning te mogen doen tijdens het examen. Maar goed, het examen duurde 10 minuten en er moesten diverse onderdelen worden gedaan. Hieronder de oefeningen en de cijfers: Zit: 9 Staan: 8 Af: 9 Aangelijnd volgen met wendingen: 9 Afliggen twee minuten in zicht: 10 Voorkomen: 8 Aan de voet: 7 Betasten en gebit tonen: 9 Omgang baas-hond: 9,5 Dit bracht het op een totaal aantal punten van 78,5 Ik ben dan dus ook super trots op Yaiza dat ze dit allemaal al zo snel onder de knie heeft. We gaan nu nog vrolijk verder met de vervolg cursussen, want wij hebben de smaak te pakken. Er is aan mij zelfs gevraagd of ik instructie wil komen geven op de hondenclub. Maar daar moet ik nog even goed over nadenken, met mijn volle agenda!
 12. Heel veel sterkte met dit grote verlies!
 13. Ik wil hier graag nog even op reageren. Ik ben namelijk zojuist met Yaiza naar de dierenarts geweest, aangezien ik haar oren vies vond worden en ze zit dus tegen een oorontsteking aan. Gelukkig was ik er op tijd bij en is het goed te behandelen. Tevens vroeg de da of ik al een afspraak had gemaakt om haar te steriliseren. Dit heb ik nog niet gedaan, maar mijn eerste reactie was dan ook, Dit moet toch altijd na de eerste loopsheid? Dat is dus niet meer waar. Hij zei ook dat hij dat 20 jaar lang heeft gezegd, maar na nieuwe onderzoeken vanuit Utrecht zijn ze er achter gekomen dat als je rond de 6 maanden je teef laat steriliseren, dat je dan minder kans hebt op melkklierkanker. Tevens herstellen de teven op deze leeftijd erg snel. In Amerika doen ze het al op 3 a 4 maanden, maar dat vinden ze in NL weer iets te snel. Verder wil ik even reageren op bovenstaande post, dat bouviers hun vacht niet veranderen! Nou, ook bouviersvachten kunnen veranderen. Esprit heeft in september een nestje gekregen. Moest via een keizersnede vanwege een dikke reu die in de weg zat. Toen hebben we er gelijk voor gekozen om haar baarmoeder er uit te halen. De trimster gaf al aan, dat haar vacht dan wel zou gaan veranderen. En inderdaad, haar onderwol is zo hard gaan groeien, dat er geen doorkomen meer aan was en ze hebben besloten om haar te scheren. Ik moet eerlijk zeggen dat het haar geweldig staat!
 14. Nou, haar poep is echt niet te dun, maar haar haar om haar poepert is gewoon echt lang.
 15. Ja, dit staat echt heel erg stom, maar het volgende is het geval! Ik breng Yaiza iedere 4 maanden naar de trimster. 31 mei is ze weer aan de beurt. Helaas weet de trimster naar mijn idee niet hoe zij de kont van een bouvier behoort te knippen. De haren bij Yaiza blijven daar altijd lang en worden niet mooi opgeknipt zoals je dat ziet bij show bouviers. Nu hoef ik geen show model terug, maar jullie zullen begrijpen dat er best nog wel wat poep blijft hangen in haar haren. Om dit er nu dagelijks uit te borstelen (wat ik nu dus doe) is op zich niet erg, maar wel als je weet dat het dus ook gewoon anders kan. Nu zou ik willen vragen of iemand een duidelijke foto heeft, van een geknipte bouvierkont. Zodat ik deze mee kan nemen naar de trimster, met de vraag of ze Yaiza ook zo zouden kunnen doen.