Elly de Roos

Members
 • Content count

  488
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About Elly de Roos

 • Rank
  Member
 • Birthday 08/30/1963

Algemene informatie

 • Wie ik ben
  Elly
 • Waar ik woon
  Zoetermeer
 • Over mijn bouvier(s)
  alles wat met bouvier te maken heeft
 1. Hoi een beetje laat, maar alsnog heel veel sterkte in deze moielijke tijd. Groetjes Elly
 2. Nou ik heb het niet gemist. Vooral de presentator niet. Hij is net zo vervelend aan het vertellen als vroeger. Denkt zeker dat hij een kinderprogramma aan het maken is om te vertellen hoe de spelletjes gedaan moeten worden en wat de hond cq. de baas moet doen. Lekker goedkoop ook. Zijn gewoon herhalingen, maar dan in een modern jasje gestoken, althans de benamingen voor de onderdelen.
 3. Ach als dit niet zou mogen, dan hoor je het wel van de webmaster. En ik maak geen reklame ovet pups e.d.
 4. Ja en er lopen een paar dat halfbroertjes en zusjes zijn van Keiko. Keiko zijn vader Joop heeft en hele leuke middag toentertijd gehad. Hij had toen 2 poedels gedekt. Ook al was dit niet de bedoeling, want pa is gewoon over een hek van zeker 2 meter gesprongen. Tja de natuur he? De kennel die jij bedoeld is: van 't Boeffie'skamp van Kees v.d. Broek.
 5. Hoi Champ, ik geef mijn hond echt niet meer voer als dat hij nu krijgt en ik kom regelmatig ook op show en daar loop ik niet meer een boef die een salto met halve schroef in een TL balk kan maken. Als je goed voer hebt, waar genoeg in zit hoef je ook niet zoveel te geven. Ooit heb ik ander voer gehad wat goedkoper was en ik moest daar beduidend meer geven, waardoor ik dus toch nog duurder uit was. Ik geef Prins superbrok waar een hoop energie waarde in zit. Sorry, maar ik moet je echt teleurstellen, maar Keiko krijgt echt niet meer als dit en de meeste mensen op dit forum kennen mij en Keiko en weten dat ik echt het beste voor mijn hond(en) over heb.
 6. Aangezien mijn eerte bouvier (Sandy) al op oudere leeftijd bij ons kwam en een huid probleem had kreeg ik het advies om Framfood te geven en dan 1x in de week een vleesdag met oud bruin brood. Toen zij op 11,5 jarige leeftijd overleed en wij weer een pup (Bica) aanschafte heb ik gelijk gezegd, deze krijgt het voer van de fokker, dan weet ik zeker dat hij geen problemen met zijn huid kunnen hebben. Eerst kreeg hij puppybrok, daarna de superbrok tot ongeveer een leeftijd van 3 jaar en daarna de standaard brok, met elke week een vleesdag. Toen wij ophielde met showen, hij was toen ruim 12 jaar, stapte we over op de senior brok die mij niet beviel. Dit doordat Bica zo actief nog was er slecht opreageerde, hij werd sloom. Ik ben weer terug gegaan op de standaardbrok en hij had weer energie voor 10. Hij is op 4 maanden na 13 jaar geworden. Toen kwam Keiko, hij kreeg de eukanuba puppy brok. Aangezien ik deze wel erg prijzig vond ben ik overgegaan op de Royal Canin (krokante brok) met een plak Compleet er doorheen. Ik vond het wat aan de kleine kant en wilde hem iets meer geven. Op een gegeven moment wilde hij die brokken niet meer en moest ik elke keer een beetje vlees meer erbij doen om zijn portie toch in zijn maag te krijgen. Ik ben toen over gegaan op een ander merk, ook een krokante brok en die liet hij ook na 5 dagen liggen. Nou ben ik niet zo van nou als je die niet meer lust koop ik wel want anders, maar dit vond ik wel raar dat allebei de de merken met een krokante brok hij niet wilde. Ik ben toen bij een kennis van mij geweest om een kilo, want helaas die kan je niet in de winkel kopen, geperste brok van Prins te halen, en voila hij at weer en zonder problemen. Wel kreeg hij 1x in de week net zoals de andere een vleesdag en ik was dus bang dat hij dan niet meer zijn brokken at, maar dat was niet zo. Na 1 jaar ben ik over gegaan op de super brok, ook de geperste versie, en tot op heden eet hij die nog gretig op. Hij krijgt nog steeds de super brokken, omdat wij actief, hondensport, wandelingen en hondenshows, bezig met hem zijn. Soms krijg ik van die proefzakjes voer, met een korkante brok erin, maar deze laat hij dan toch liggen of eet ze dan op van nou omdat het moet!!!. Ik ben dus eigenlijk van mening dat hij die krokante brokken niet lekker vind of dat het krokante een rot gevoel/geluid is voor hem.
 7. Dat de kosten van een boef duurder zijn in onderhand, zou waar kunnen zijn, maar qua eten ben ik het toch niet helemaal eens. Ik heb een boef Keiko, de meeste op dit forum kennenhem wel. Keiko weegt 38,65 gram, dus gewoon goed. We lopen, we fietsen en we trainen 2x in de week met hem, dus qua voer moet hij wel goed hebben. Hij krijgt 300 gram brokken per dag, 's-morgens een deel en 's-avonds een deel en 1x op een dag een oortje om lekker nog na te geieten wat hij die dag allemaal heeft gedaan. De meeste mensen die zo'n keffertje hebben, kopen het voer in de supermarkt, waarvan ze mer nosig hebben, dus verhouginsgewijs zal de prijs niets uitmaken. Dit omdat je eventueel elke week en pak bij je wekelijkse boodschappen haalt en je dat minder merkt, dan bij een dierenspeciaalzaak een zak brokken te halen. Ik koop een zak Prins super geperste brok, wat hier ongeveer 40€ kost. Ik doe er 6 weken mee, wat mij dus 2,50 per week kost. Ik denk dat een pak van 1 kilo, als die er zijn duurder zijn of net zo duur. Het enigste wat Keiko extra krijgt, dat is 1x in de week een vleesdag. Hij krijgt dan diepvries vlees, 's-morgens een pakje en 's-avonds een pakje a 400 gram wat mij dan 2€ extra kost. Dit krijgt hij dan met oud brood, wat door ons niet meer wordt opgegeten. Dus qua kosten kost Keiko mij per week 4,50. Buiten de entingen en eventuele hondenbelasting, want die verschilt ook bij elke dierenarts en gemeente. Om te kijken naar de kosten in deze tijd van bezuinigen zou ik eerder gaan denken om helemaal geen hond te nemen, want er zijn bepaalde omtandigheden wat je niet van te voren weet en dan komen de meeste beestje in een asiel met een leugen dat 1 van de famiilieleden ineens allergies is geworden, overlijden of scheiding, omdat de meeste mensen niet durven zeggen ik kan het beestje niet meer onderhouden, want ik kan het geld niet mer missen om maar te zwijgen als het beestje ziek wordt en ze kunnen een dierenarts niet betalen. Misschien wel hard wat ik schrijf, maar wel de waarheid. Mijn vriendin werkt als vrijwilliger in het asiel en maakt dus regelmatig mee. W.b.t. de hoeveelheid bouvier in mijn omgeveng (2 straten) lopen er al 5, waaronder een broer van Keiko, met Keiko meegerekend.
 8. Hallo Elly proficiat met je verjaardag. Gezellige dag toegewenst van een andere jarige.... groetjes Loraine

 9. gesproken met Kees Nienke?
 10. Nienke wil je mij even een Pb-tje sturen? naar e.de.roos@zonnet.nl. Mijn boef Keiko komt er vandaan en kan je dus bepaalde gegeven doormailen. Gr. Elly
 11. nogmaals aan deze kant heel veel sterkte met het verlies van jullie kanjer Gaya. Elly
 12. Mijn dochter Angelique was samen met Keiko en Djoy in het Balijbos en kwam er iemand tegen met ook een bouvier en die vroeg aan haar he is dat Keiko en Djoy van het forum? Wat door haar bevestigd werd. Ze wist alleen niet meer hoe de bouvier van deze persoon heette, dus dit is mijn en misschien kunnen we in de toekomst vaker afspreken als ik ook vrij ben. Helaas moest ik werken, maar had zo'n onverwachte ontmoeting best leuk gevonden. groetjes Elly en 2 doodmooie honden Keiko en Djoy
 13. Hoi Jolanda, ik heb geen zin in een discussie op te zetten of harde/zachte vacht en hoe het moet. Maar met deze zinspeling van je ben ik het niet eens. Keiko van mij is v.a. dat hij naar show ging, dat begint met 3 maanden, nooit getrimt geweest. Hij is v.a. dat ik met hem naar show ging, november 2008, alleen maar met een schaar onerhanden genomen. Hij staat elke week op de trimtafel om gekamt te worden, waarbij ik dus elke 14 dagen de caotking door heen haal, omdat Keiko ook zo'n enorme dikke ondervacht heeft. Idd. wat je zegt een ideaal stuk gereedschap voor het kammen van je hond. Dat de vacht vaak zachter wordt door alleen te knippen, ben ik het niet eens. Door goed te kammen en zorgen dat hij goed door zijn puppyvacht komt en door zijn ondervacht goed door te kammen, krijg je vaak de stugge vacht wel. Zo stug als bij de werkhonden zal het nooit worden, want die vachten zijn al anders als bij de hedendaagse showhonden. Zoals gezegd is Keiko nog nooit getrimt alleen geknipt, dit wordt om de 4 weken gedaan, krijgt hij wel degelijk nu een stugge vacht, het duurt langer voordat deze doorkomt, omdat je de hond niet trimt. Maar ook is het de aanleg van de hond zelf. Hebben de ouders van je bouvier een zachte vacht, dan zit dit in de genen en zal het ook bijna niet voorkomen dat er dan een stugge vacht uit de nakomelingen komen. Veel kammen en goed de coatking gebruiken bevorderd dit wel. W.b.t. het werken met de coatking, idd goed uitkijken met deze kam, want voor je het weet snij je in zijn/haar vel. Dus het bewerkte stuk goed glad trekken en dan kammen, tot dat je er makkelijk er doorheen gaat. dan het volende stukje. Meestal is een keer of 3 op dezelfde plek wel genoeg. Het is een ideale kam voor vachten die dik zijn of vol met onderwol zitten. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Een zak voer is duurder!!!
 14. Tip

  In Drente weet ik ook iets, Dat is een Bed en Breakfast. Je loopt het erf af en je staat in het bos waar je heerlijk kan wandelen. Kijk even op www.gelpenhoeve.nl en je weet meer. Groetjes Elly
 15. Hoi Froukje, ik begrijp je reactie w.b.t. muilkorven. Ook dit vind ik geen optie, want zoals je kon lezen vloog hij ook naar de stal toe van 1 deze paarden, wat natuurlijk voor het desbetreffende paard heel erg schrikken is. Daar komt bij dat samaurai schrijft dat ze meerdere honden heeft en dat dan de paarden als schrikken van deze hond ze straks de andere honden die het niet doen ze ook niet meer vertrouwen. Ik zou idd. naar een DA gaan om te kijken als het geen tumor is, maar mocht dit niet het geval zijn dan zou ik toch overwegen om van de hond afstand te doen. Zelf zou ik de hond euthaniseren, omdat gezien het gedrag van deze hond je alleen de ellende aan een ander door geeft. Ik wil er wel duidelijk bij zeggen dat dit MIJN MENING is en dat Samauri moet doen wat ZIJ het beste vind. Ze vraagt hier op het forum een mening en die geef ik, al kan die voor sommige vervelend tot naar overkomen. Samauri denk er goed overna wat je doet, niet alleen voor je beessies, maar op de 1ste plaats voor je zoontje, jezelf en event. ook een partner. Gr. Elly