Chanel

Members
 • Content count

  2,403
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About Chanel

 • Rank
  Goldmember

Algemene informatie

 • Wie ik ben
  Al mijn hele leven dieren, eerst katten. Sinds (bijna 30 jr honden) allerlei soorten. Nu alléén Bouviers (tja, uiteindelijk voor mij dé hond).
 • Waar ik woon
  Duitsland
 • Over mijn bouvier(s)
  Donja, geb. 1988 (+ 1999)
  Max, geb. 020296 (+ 270807)
  Samyrah, geb. 311002
  Chanel, geb. 260905 (d
 • Mijn dagelijkse werk
  werken
 1. Wat een prachtige foto weer van een prachtige meid. Wat bof je toch met zulke geweldige baasjes. Dikke knuffel van ons.
 2. Wat daar precies de oorzaak van is weet ik ook niet (en kennelijk de DA ook niet?) Wel weet ik hoe je de haren uit het oor krijgt: gewoon met je vingers en wat talkpoeder.
 3. Ik heb zelf een werkboef gehad en veel bewondering voor de hondensport, laat ik dat even vooropstellen. Hier gelden echter hele andere normen. Als we even teruggaan naar het eerste berichtje op pagina 1 gaat de vraag over een huishond die stelselmatig gromt tegen het baasje en tegen de kinderen. Ik ken dit gedrag van honden in mijn huis (niet persé Bouviers) in is in mijn ogen nog steeds onacceptabel. Het is inderdaad een waarschuwing en kan escaleren (helaas meegemaakt). Een hond kan dit wel eens doen wanneer bijvoobeeld iemand op zijn poten gaat staan, maar nooit standaard. De hond voelt zich hoger gesteld als de rest van de roedel (baas en kinderen) en probeert zo een stapje hoger te komen in de roedel (wat een hond natuurlijk helemaal niet aan kan). Dit gedrag vervolgd zich vaak in niet luisteren, , lip optrekken, tanden laten zien, baknijd en meer van dit soort onwenselijk gedrag (in huis!). Gevolg is ook dat men bang van de hond wordt en dan heb je helemaal de poppen aan het dansen. Hond is het ergens niet mee eens, hond valt aan. Hond heeft het gedaan en krijgt een spuitje. Dit is de realiteit.
 4. Dank je Anita. Ja, voel mij echt bevoorrecht hierin. Ik krijg volgende week weer een Bouvierreu erbij die enige sturing nodig heeft. Verheug me erop en zal ook daarvan weer proberen leuke foto's te maken.
 5. Jammer dat je denkt dat ik geen kennis van hondengedrag zou hebben, maar ik snap het (heb natuurlijk pas 32 jaar meerdere grote honden in huis). Je kent mij niet, maar als je mij zou kennen zou je weten dat ik niet met strenge hand regeer. Ik heb heel wat meegemaakt met afstands- en asielhonden in ons huis. Tot voor kort drie karaktervolle Bouviers in huis gehad die alleen naar mij luisterden en waar ik mee kon lezen en schrijven (kijk zo zet je bijvoorbeeld vijf honden neer voor een foto, zonder enige vorm van conflictgedrag alhoewel ze het niet echt leuk vinden). Dreiggedrag van de hond is ter voorkoming van conflicten (dit komt volgens mij uit de politiehondensport waar honden gedwongen worden tot dingen waartoe zij zich van nature niet lekker bij voelen, in tegenstelling tot de huishond). Alleen wij als mens kunnen anticiperen vóórdat iets een "conflict" wordt. Ik ga geen conflict aan met mijn hond, met andere woorden ik voorzie het conflict. Als er zich iets voordoet wat onze honden "niet willen", dat kan zijn borstelen, naast lopen, terug komen, af/blijf, loslaten van prooi of iets dergelijks, weet ik inmiddels precies hoe ik "mijn" zin kan krijgen. Van de kynologenclubs, goed bedoeld overigens voor mensen die nog nooit een hond hebben gehad, heb ik helaas geen hoge pet op. Niet iedere hond reageert hetzelfde of heeft dezelfde behandeling nodig. Hier worden nog steeds mensen weggestuurd met een voor hun onhandelbare hond. Alle rassen door elkaar die hetzelfde moeten reageren. By the way, ken je overigens de volgende link ("uitvinder" van de Alphatest) http://www.puppies-en-honden.com/dominantietheorie.html ook deze test is inmiddels achterhaalt en geeft hij zelf toe.
 6. Voor ons ook helaas te ver weg.
 7. Sorry, misschien heb je het niet goed gelezen. Grommen naar buitenstaanders is ok, maar ik accepteer als baas geen enkele vorm van grommen, lip optrekken of bijtneigingen naar mij. (Dit gedrag wordt overigens in de roedel ook niet geaccepteerd naar een meerdere). M.a.w. mijn hond waarschuwt mij als baas??? Moet nog gekker worden.
 8. Van harte welkom!!!
 9. Een hond mag nooit grommen. En ik bedoel echt nooit! Grommen is de overtreffende trap van niet luisteren. Dat is misschien het geval? Een hond geeft signalen. Het begint met niet luisteren. Dit gaat over in ontwijkend gedrag. Vervolgens zal de hond een lip optrekken (door ons mensen vrijwel niet waarneembaar). En dan volgt het grommen. De volgende fase is bijten. Kortom, ga hiermee aan de gang. Is er een goede begeleiding in de buurt? p.s. Een hond heeft geen "buien"
 10. Ja, ik begrijp wat er met een "geluksmomentje" bedoeld wordt. Ik heb dat bijvoorbeeld als zij mij vanaf veraf ziet en aan komt rennen, met wapperende haren. Big smile op mijn gezicht.
 11. Wat is ze toch een stoere meid..... weer helemaal de oude!
 12. Van harte welkom! Geweldig dat het zo goed gaat met Prada!
 13. Zo te lezen gaat het steeds een stukje beter. En nu zelf weer een beetje op de rit komen hoor. Sterkte!
 14. Hoi lieverds, Eén ding, wij mensen vinden het veel erger dan onze hond. Zij passen zich aan de nieuwe situatie aan alsof het altijd zo geweest is. En ik weet zeker dat zo'n karakterhondje als Ebony zich er doorheen slaat alsof het nooit anders geweest is. Voor jullie baasjes best lastig en veel verdriet. Daarom voor jullie allemaal een hele dikke beterschapsknuffel! p.s. en voor het cosmetische, gewoon een mooie lok (gelukkig zijn het bouviers.... die hebben meestal een mooie grote lok)
 15. Van harte welkom op het forum!