thei boelema

Members
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About thei boelema

 • Rank
  Member
 • Birthday 11/04/1952

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling

Algemene informatie

 • Waar ik woon
  munstergeleen
 • Over mijn bouvier(s)
  Eigenaar van Boef
 • Mijn dagelijkse werk
  Huisman
 1. Pfff geen hond,we hebben het 3 maanden uitgehouden,mijn vrouw kreeg een sms-je van een collega met foto van een rottweiler(4 jaar) waarvan de eigenaar overleden was .Dat leek ons wel wat,lang verhaal kort houden,we zouden gaan wandelen met hem en plots haalde hij naar mij uit en dat kunnen we niet gebruiken met de mensen en kinderen die hier komen,maar de koorts heeft je dan wel te pakken. Dus gekeken in de asiels in NL,ja 10 rottweilers en alle 10 met een gedragsprobleem,bouviers zater er gelukkig niet en Bouvier Bemiddeling had ook niets te bemiddelen,de boefjes op MP zaten allen bij broodfokkers,dus voor ons geen optie,tot mijn vrouw mij een advertentie liet zijn van Goldendoodles,die we weer kennen omdat een collega nu de 2e heeft als blinde geleidehond,ook super honden,maar geen herplaatser,dus weer een pup,die inmiddels 8 maanden is. Qua karakter toch wel overeenkomsten met onze Boef,waakzaam en als het moet zijn mannetje staan.....dwz als een oudere hond te dominant wordt springt hij er boven op en bijt hij van zich af.....in het donker altijd om zich heen kijkend en soms blijven staan om te kijken of er niets verdachts aankomt,zo ja dan laat hij zich horen door te grommen. Het is dus alles anders geworden wat ik persoonlijk zocht,een herplaatser vanaf een jaar of 4,ouder mocht ook,dan een bouvier of rotweiler,liefst een teefje en nu is het een pup geworden,goldendoodle en een reutje haha,maar ik denk er nog altijd over om straks als Juul 1.5-2 jaar is om er een bouvier(herplaatser) bij te nemen. Inmiddels heeft Juul ook zijn puppy diploma gehaald met een goede score en de rest ga ik hem zelf wel weer bijbrengen,het opspringen binnen een paar dagen af kunnen leren door "zit" te zeggen en hij weet als hij dan zit krijgt hij zijn aai en dat werkt. Hieronder een foto van Juul toen hij een week of 16 was,hij is zwart met een paar bruine en witte vlekken,die zullen ws blijven maar het zwart wordt straks als hij volwassen is grijs en dat zie je nu met 8 maanden alweer beter,zijn staart is nu al gedeeltelijk grijs en zijn ondervacht ook,haren doen deze honden weinig tot niet en de mensen die allergies zijn voor de huidschilfers hebben daar ook geen last meer van. Verder is het een lekkere ondeugende pup die de hele dag lekker bezig is met dingen onderzoeken en alles uitvreten wat niet mag,maar dat hoort erbij.
 2. Dank je. Voorlopig nemen we even geen hond,ik heb de 6 voerbakken+ standaard en de 2 riemen en 2 lijnen bij het dierenasiel afgeven en die waren daar weer erg blij mee,het voer en de koekjes aan mijn schoonzusje waar haar hond ook weer blij mee was. De ligzakken heb ik naar het millieupark gebracht. De foto's zijn nu de herinnering aan onze geweldige lieve sociale Boef,ga er een speciale van uitzoeken die dan een speciaal plaatsje in de kamer krijgt naast onze overleden Bo(Bobtail) en Joep(Rottweler) zo had toch elke hond zijn/haar eigen karakter met de hele leuke eigenaardige trekjes,koekjes van tafel bietsen,of de bobtail na het wassen meteen door de koeienvlaaien rollen. We missen ze alle drie,maar hebben er vrede mee dat we hun een heerlijk honden leven hebben kunnen geven waarin ze vooral hond mochten zijn.
 3. Helaas heb ik Boef vandaag rond 18.00 uur moeten laten inslapen. Ze at niet meer en lag maar te liggen,naar buiten gaan moest ik haar een beetje meetrekken en liep ze eigenlijk wat wezenloos achter mij aan te slenteren,ook los van de lijn was ze enerieloos. Moelijke beslissing,maar ik heb haar los moeten laten,voor haar is het beter zo,want ik weet niet wat zij voelt of ervaart en ook de dierenarts vond dat ik het goede moment heb gekozen,ze heeft in ieder geval een mooi bouvier leven achter de rug van 13 jaar en 13 dagen en alles op 9 weken na bij mij doorgebracht.
 4. Gistermorgen op tijd met haar naar buiten geweest en diaree,gisteravond een terrasje gepikt en Boef was mee,daar heeft ze een paar frietjes gekregen en vanmorgen lag er weer braaksel met een stuk friet er tussen,ze krijgt nu alleen haar brokken met evt wat kip er door zodat ze wel haar medicijnen binnen krijgt. Maar eten is momenteel minimaal,'smorgens en savonds 1 senseo-kopje met brokken en wat kip erdoor,de andere keren laat ze haar brokken staan,ze ruikt er niet eens aan,ook de melk taalt ze niet meer naar. Naast de brokken krijgt ze wel haar koekjes en die gaan er gelukkig wel nog in. Verder herken ik toch ook de matige wandelgang die joep op het laatst ook had,andere honden....ja soms een heel goed vriendje begroet ze nog en daagd ze ook nog wel uit om te spelen,maar ook daar denk ik van dat het de bekende bouvier camoflage is om maar niet te laten merken dat het slecht maat haar gaat,wel was ze nog goed waaks naar een fietser toe,is ze altijd geweest en ook nu liet ze zich goed horen,oren wat meer open en de houding van..... kom maar ik lust je rauw. Zo gaan we dan maar door,ze is in principe een hond van de dag geworden en wanneer ze zelf niet meer wil zal ze het wel aangeven,met de auto mee dan is ze weer die springende pup,het is allemaal zo tegenstrijdig....haar gedrag bedoel ik dan.....'smorgens blijft ze liggen,de ene dag slaapt ze nog en de andere dag ligt ze met haar staart te kwispelen en ik denk dan meteen weer het ergste.....maar als ik zeg kom we gaan naar buiten dan springt ze weer meteen op om te gaan.
 5. Gisteren tabletten gekregen bij de dierenarts om het slijmvlies in de maag te beschermen omdat de medicijnen die ze krijgt dit aantast. Weer braken en binnen haar behoefte doen,schijnbaar dukken die tumoren nu toch tegen de ingewanden aan zodat ze het niet kan ophouden,vanmorgen ook weer en net kwam ik terug en weer braken en haar behoefte binnen doen. Gisteravond heeft ze haar eten laten staan en vanmorgen met wat vlees en de medicijnen erdoor at ze het op,haar lunch heeft ze vanmiddag laten staan en nu nog niet aangeraakt,een koekje ging wel naar binnen,har eten staat er,maar raakt ze niet aan,ze zal nu wel wat honger hebben en dan niet eten is niets voor haar....en wat ik niet weet is wat zij nu vanbinnen voelt,heeft ze veel pijn en laat ze daarom haar eten staan???? Verder is toch nog fit en vrolijk,maar rennen is er niet meer bij,een week geleden wel nog. Hoe moeilijk het ook is,maar ja ik vind het geen hondswaardig leven nu voor haar,ik bekijk nog hoe het morgen gaat maar ik ben bang dat het tijd wordt om afscheid te nemen van onze super Boef.
 6. Dinsdag vond ik urine binnen,heeft ze nog nooit gedaan en ook braaksel,woensdag alleen braaksel en vandaag weer totaal niets,dacht echt dat is het begin van het einde,maar nu is alles weer normaal. Vanmiddag heeft ze een maaltijd overgeslagen,dat is dus niets voor haar,eten is haar hobby,maar wel eet ze nu rustiger,eerder was het altijd schrokken,wedstijd houden en ze kwam er altijd als winnaar uit. We hebben ook het idee dat ze sinds een week slechter hoort,ze komt niet meer spontaan aanrennen,soms ligt ze in een diepe slaap en moet ik haar wakker maken,maar ik weet dat zoiets kan bij oudere honden,het diepe slapen. Ook gaat ze buiten moeilijker liggen,het duurt wat langer en er komt wat gekreun aan te pas,maar niet het piepen als ze pijn heeft. We hopen het maar het beste van en dat we nog lang plezier aan haar mogen beleven.
 7. Een beetje late reactie,maar wel goed bedoeld. Als honden alleen vlees eten missen hun de vezels in de voeding,gras is een vezelhouder en in paardenpoep zitten ook veel vezels in,vandaar dat ALLEEN vleesetende honden dit eetgedrag vertonen. Dieren hebben ook vezels nodig om hun ontlasting beter weg te kunnen werken.
 8. Gisteren ben ik zelf de fout ingegaan,dacht ik verwen haar even met een lekker stuk kip,vanmorgen vond ik er de rekening van,2 hoopjes braaksel en zonder herkenbaar kippenvlees het was net een donkerbruine diaree,maar dan zonder de stank daarvan. Dan maar blijven verwennen met een hondekoekje,die kan ze gelukkig wel verdragen en eten met het speciale voer verder blijven gaan waar 'smorgens een vierde bakje kippenvlees door gaat om de tabletten naar binnen te krijgen. De artrose heeft ze momenteel ook wat meer last van,zie haar een beetje trekken met haar rechter voorpoot,vandaag maar de dubbele hoeveelheid gegeven en daarmee zit ze pas op tweederde van de hoeveelheid die ze mag hebben. Het zijn net mensen he,hoe ouder hoe meer ze gaan mankeren.
 9. Hai Anneke, Boef zal zeker dingen gaan aangeven,maar pijn......een bouvier he,die laten niet snel merken als ze pijn hebben,het heeft bij haar een dik jaar geduurd eer ze echt aangaf pijn te hebben in haar linker polsgewricht,bleek artrose te zijn waar ze een pijnstiller voor heeft wat goed werkt specifiek bij artrose,heel af en toe eens een piepje als ze van de schutting terug kwam voor een koekje van de buurman in ontvangst te nemen,dat was een dagelijks terug kerend ritueel,ja Boef en koekjes,daar doet ze alles voor haha. Toch vandaag begon ze al moeilijker te gaan liggen,met af en toe een klein pijnpiepje,ik weet dus niet hoe lang ze al die tumoren heeft,vandaar ook mijn vraag,maar ook gelukkig dat er weinig mensen zijn die daar evt een antwoord op hebben,de dierenarts kan er ook niets zinnigs op zeggen,blijft voor mij gewoon opletten welke signalen Boef afgeeft. Pijn en/of braken,ja dat is dan het einde,niet om het braaksel op te ruimen,maar braak zelf maar eens de hele dag dan voel je je eigen ook ellendig en dan heb ik het nog niet over het maagzuur wat evt in de luchtwegen terecht kan komen,dat vind ik voor Boef dan een onwaardig leven,de hevige pijn geeft aan dat er elk moment een tumor kan springen waardoor ze inwendig doodbloed ook dat wil ik voorkomn,stel je voor dat het snachts gebeurd en ze in alle eenzaamheid moet sterven,nee dat wil ik haar niet aandoen. Voor Boef hebben we 12.5 jaar een Bobtail gehad,ook gestorven nav levertumoren wat we niet in de gaten hebben gehad,het arme beestje schreeuwde het uit van de pijn als ze wilde gaan zitten en bij de dierenarts aangekomen was alleen nog de optie om haar te laten inslapen,ze had wel al vanaf een jaar of 10 met tepelkaker geleeft. Alle 3 mijn honden hebben altijd brokken en vlees gegeten,vroeger thuis bij mijn ouders een kruising Kees/Labrador gehad,ze at met de pot mee wat wij ook aten en is 19 jaar geworden,vraag mij dus ook af of al die fabrieks voedingen wel zo gezond zijn. Door mijn werk kwam ik ook bij veevoeder fabrieken(noem geen namen openbaar) om storingen aan electromotoren op te lossen,daardoor weet ik dat somige temperatuurmetingen van de procesflow gedaan worden met radioactieviteit(ook bij mensen eten hoor)maar die hoeveelheid straling valt dan binnen de normen zoals men dat zo graag noemt....ik denk dat ook dat de oorzaak is dat er zoveel kanker ziektes bij honden en ook katten ect voorkomen tegenwoordig.
 10. Hallo medeforumers,ik ben al jaren niet meer op het forum geweest omdat het altijd super goed ging met mijn bouvier Boef(14 april a.s. wordt ze 13 jaar en gekregen met 9 weken),ze heeft er vanaf haar 3e jaar een rottweiler vriendje bij gehad,die ik helaas 2 jaar geleden heb moeten laten inslapen(tumor in de milt met uitzaaiingen naar de longen). Het laatste jaar heeft zij andere honden bij hem weg gehouden,Boef voelde schijnbaar dat het niet goed ging met Joep. N.A.V. eerdere klachten,vooral braken ben ik op 6 maart naar de dierenarts gegaan waar ze 2 injecties kreeg omdat ze een onrustige maag en darmen had,zou het braken niet weggaan of weer terug komen dan moest ik even bellen om röntgenfoto's te laten maken,16 maart was het zover en bleek ze 2 tumoren in de lever te hebben(3 en 10 cm) en niet te opereren. Nu krijgt ze tabletten om de tumorgroei tegen te gaan en is ze op Royal Canin Hepatic gezet geworden als eten en ze doet het er goed op,ze rent nog,speelt nog met puppy's en lijkt dan zelf nog net een pup. Ik weet waar ik op moet letten.....braken,lusteloosheid,geen eetlust en pijn uitingen,dat kan dan betekenen dat ik haar moet laten inslapen,onnodig lijden hoeft ze voor mij niet,ze heeft tnt hier nu bijna 13 geweldige hondenjaren gehad waar menig mens zelfs nog jaloers op zou zijn. Maar mijn grote vraag is natuurlijk.......hoe lang kan ze in een nog redelijk goede gezondheid waardig verder leven?
 11. Hoi Penny, Lees hier eens http://www.bouvierkennel.info/forum/showthread.php?p=4972#post4972 Zou je naar toe kunnen gaan voor een second opinion,zoals Bella al schreef. Dan mijn ervaring met mijn vorige hond een Bobtail teefje. Toen zij een jaar of 10 was kreeg zij ook knobbeltjes bij een tepel,keihard en de grootte van een druivenpitje. Met Bo naar dierenarts voor onderzoek en idd tepelkanker,ook wist de DA niet te vertellen of het goed/kwaadaardig was. Wel vertelde hij mij eerlijk dat Bo al een hele respectabele leeftijd had voor een Bobtail en als hij de knobbeltjes bij de ene tepel weg zou halen,bij een andere tepel over 6 maanden weer nieuwe knobbeltjes konden onstaan. Om die redenen gaf hij mij het advies om Bo niet te laten opereren,wat ook niet gebeurt is. Bo heb ik op 12 1/2 jarige leeftijd in moeten laten slapen omdat ze leverkanker had. Aangezien een Bouvier een veel hogere leeftijd kan halen dan een Bobtail,zal ik mijn Boef op die leeftijd wel laten opereren aan tepel kanker,maar dat is een overweging en beslissing die alleen jijzelf kunt/moet maken en misschien helpen onze ervaringen jou hiermee om het je makkelijker te maken.
 12. Onderstaande kwam ik tegen op marktplaats en wil ik jullie niet onthouden. ----------------------------------------------------------------------- Beste mensen,bekijk de advertenties eens,pup van 15 weken moet weg en een andere wordt alweer gevraagd voor een kind van nog geen 3 jaar oud!!!! Over een paar maanden is de volgende hond dan weer de dupe,want waarom zou die persoon daar dan wel tijd voor hebben,of zou de Doberman ziek zijn????? Kijk ook naar de telefoonnrs van de 2 advertenties,juist een en dezelfde persoon. Gr Wout -------------------------------------- Puppy Prijs: € 75,00 Beschrijving: Te koop hele lieve pup van 15 weken oud,het is een kruising doberman het is een reutje de reden dat wij hem weg doen is omdat we er niet zo veel tijd voor hebben hij kan goed met kinderen want we hebben er zelf 2 ook is hij zeer waaks hij gaat alleen weg als iemand hem een goed huis kan bieden dus geen handelaren als je meer wilt weten bel dan even emailen heeft geen zin want ik heb zelf geen pc Foto's: Geen foto beschikbaar Datum: 11-02-2005, 17:38 Gezien: 1529 keer bekeken. Adverteerder Naam: michielsen (E-mail de adverteerder) (Alle advertenties) Telefoonnummer: 0648465012 Woonplaats: apeldoorn ------------------------------------------------------- Regio: Gelderland Hondje gezocht Prijs: Gratis Beschrijving: Voor mijn zoontje van bijna 3 ben ik op zoek naar een lief en stoer hondje om mee te spelen he liefst gratis hij of zij moet wel zindelijk zijn dus heb je een hondje en wil je hem kwijt bel dan alsjeblieft je zou mijn zoontje er dolgelukkig mee maken mvg fam huisman Foto's: Geen foto beschikbaar Datum: 21-02-2005, 12:22 Gezien: 272 keer bekeken. Adverteerder Naam: huisman (E-mail de adverteerder) (Alle advertenties) Telefoonnummer: 0648465012 Woonplaats: apeldoorn Regio: Gelderland
 13. Ondertussen is de baarmoeder van Boef verwijdert en wel op 18 januarie j.l. Boef heeft nergens last van gehad,zelfs de kraag heeft ze niet nodig gehad,ze likte wel haar wond maar bleef van de hechtingen af. De incontienentie is ze nu gelukkig ook vanaf (zie ook http://www.bouvierkennel.info/forum/showthread.php?t=791) We zijn na de operatie nog 2x bij de dierenarts geweest en maakt voor Boef niets uit,ze gaat even vrolijk als voor de operatie mee naar binnen gaat vanzelf de weegschaal op en begint daarna meteen bij de assistente voor een koekje te zeuren.
 14. hd

  Mijn vorige hond,een Bobtail,kreeg HD toen ze 4 jaar was. Ik ben toen begonnen met het middel Artroluxil 3x daags en heb dit afgebouwd naar 1x per 2 dagen 1 tablet en de wintermaanden 1x daags 1 tablet. Ze heeft die 8.5 jaar met HD een normaal leven kunnen leiden,rennen,spelen,noem maar op en geen pijn gehad,wel had ik een pijnstiller altijd in de buurt,voor het geval ze wel plots pijn mocht krijgen,maar ik heb het nooit nodig gehad. Zo is ze 12.5 jaar geworden en heb ik haar moeten laten inslapen ivm leverkanker
 15. Mijn boef van bijna 3 ligt ook vaak op deze manier,zelfs de afgelopen week met de hechtingen in haar buik na een baarmoeder verwijdering.